Web Analytics Made Easy - Statcounter

احسن نیوز: محمدامین حیات مقدم پژوهشگر سیاسی: زندی‌ها شعبه‌ای از طایفه لک و جزء طوایف لر بودند که در حوالی ملایر اقامت داشتند. نام پدر کریم خان ایناق خان بود. پس از مرگ پدر کریم خان مادر کریمخان همسر عموی کریمخان شد. کریمخان فرمانده نظامی زبر دست و ماهری بود. او با محمد حسن قاجار جنگ کرد. محمد حسن خان قاجار در مازندران و استرآباد حکومت میکرد و به دنبال پادشاهی ایران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد حسن خان پدر آقا محمد خان قاجار بود.

آزاد خان افغان غلجه زائی از سرداران نادر بود. آزاد خان در آذربایجان سلطنت مستقلی تشکیل داده بود و با کریمخان جنگ کرده بود و یکبار او را شکست سختی داده بود. بعد از مدتی کریمخان دوباره با آزاد خان نبرد دیگری کرد و او را شکست داد. آزاد خان به سمت والی بغداد و حاکم گرجستان رفت، ولی ایشان به او کمکی نکردند. آزاد خان سپس به سمت کریمخان پناهنده شد و کریمخان با دشمن خود مهربانی کرد و آزاد خان از ندمای کریمخان شد. کریمخان فرمانروای قسمت اعظم ایران شد.

شیخ علی خان از فرماندهان زیر دست کریمخان بود؛ و در چند نبرد کریمخان از او استفاده کرده بود، ولی شیخ علی خان زند در یک فتنه و قصد کشتن کریمخان را داشت بعد از آن شیخ علی خان زند رسوا شود و کریمخان دستور کور کردن او را داد. کریمخان مشتاق رونق دادن امور بازرگانی ایران بود. کریمخان پادشاه ایران به کمپانی انگلیس امتیازاتی داد که عملا حق انحصار واردات و صادرات از راه بوشهر در اختیار این کمپانی قرار گرفت. این کمپانی بعد از مدتی از ایران رفت. کریمخان در نبردی جزایر خارک و خارکو را گرفت. حسین قلی خان جهانسوز علیه کریمخان شورش کرد، ولی کریمخان او را مورد عفو خود قرار داد.

کریمخان در اواخر عمر به بیماری سل دچار شد و در سیزدهم صفر سال هزار و صد و نود و سه درگذشت. به گفته برخی از مورخین این پادشاه شیعه مذهب فردی ساده زیست بود و حتی نام پادشاهی را بر خود ننهاد و وکیل الرعایا نامیده میشد. کریمخان توجه خاصی به تجارت و صنعت داشت. او کارگاه‌های بزرگ چینی سازی و شیشه سازی ایجاد کرده بود. او به دنبال کاهش مالیات بود. کریمخان مقابر سعدی و حافظ را بازسازی کرد. او با پیروان و بزرگان سایر ادیان مدارا میکرد. کریمخان در فرمانروای قسمت اعظم ایران شده بود و به پاس احترام به نادرشاه هیچ گاه به خراسان حمله نکرد و شاهرخ میرزای نابینا در آنجا حاکم بود.

کریمخان فرمانده نظامی ماهر و قدرتمندی بود که در اوج مردانگی فرمانروایی کرد. او که با جنگ فرمانروای ایران شده بود به دنبال سامان دادن به اقتصاد ایران بود. کمتر پادشاهانی در تاریخ مانند کریمخان عنوان جوانمردی را دریافت نموده اند. کریمخان با برخورد با مردم مظلوم نرمخو بود و در عین حال با فتنه گران و شورشیان نبرد میکرد و حتی به برخی از این شورشیان بعد از شکست امان داده بود. در برخی از کتب تاریخی از کریمخان با لقب شرافتمند یاد کرده اند لقبی که به کمتر پادشاهی رسیده بود.

منبع: فردا

کلیدواژه: کریمخان فرمانده نظامی فرمانروایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۴۷۶۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت نام مشوق‌های سربازان ماهر از ۱۵ اردیبهشت‌ماه

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح از  ثبت نام مشوق‌های مهارت آموزی از ۱۵ اردیبهشت ماه خبر داد.

به گزارش فارس، سردار موسی کمالی مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح در جمع خبرنگاران درباره جزئیات اعطای مشوق‌های مهارت آموزی و شرایط بهره‌مندی از آنها اظهار داشت: به منظور ترویج فرهنگ مهارت آموزی و ایجاد انگیزه و‌تشویق جوانان به مهارت آموزی، مشوق‌هایی برای سربازانی که قبل از اعزام به خدمت مهارت یاد می‌گیرند در نظر گرفته شده است.

وی افزود: اعطای یک ماه کسری خدمت، تعیین سازمان محل خدمت، تعویق اعزام به مدت حداکثر ۶ ماه، انتخاب استان محل خدمت، بخشش اضافه خدمت سنواتی سربازان، استفاده از یک ماه مرخصی، اعطای یک درجه بالاتر، استفاده از سرباز ماهر به عنوان کمک مربی و مربی در نیروهای مسلح، بکارگیری تخصصی در داخل نیروهای مسلح و اولویت برای استخدام در نیروهای مسلح از جمله مشوق‌های موجود برای سربازان است.

سردار کمالی در پاسخ به این سوال که هر سرباز وظیفه از چند مشوق می‌تواند بهره مند شود گفت: هر فرد حداکثر از یک مشوق می‌تواند استفاده کند و حین ثبت نام بر اساس اولویت بندی، می‌توانند تا ۴ مشوق را برای خود انتخاب کنند.

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح با بیان اینکه اعطای مشوق‌های سربازان ماهر از ۱۵ اردیبهشت ماه عملیاتی خواهد شد افزود: مهارت اموزان به ۴ گروه دوره‌های کوتاه مدت، فارغ التحصیلان هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای و کار و دانش، گروه پزشکی و پیراپزشکی، فارغ التحصیلان سایر دانشگاه ها تقسیم می‌شوند.

وی گفت: دوره‌هایی که در فنی‌وحرفه‌ای، جهاد کشاورزی، جهاد دانشگاهی، فناوری اطلاعات و… سپری می‌شوند کوتاه مدت هستند. این گروه با کسب ۲۴۰ امتیاز می‌توانند از بالاترین مشوق استفاده کنند و اگر فردی امتیاز کمتری کسب کند، از مشوق‌های کمتری بهره‌مند می‌شود.

سردار کمالی با بیان اینکه امتیازها را به ۳ دسته تقسیم کرده‌ایم و برای ورود به مشوق کسب حداقل ۸۰ امتیاز نیاز است افزود: امتیاز ۸۰ تا ۱۶۰ جزو گروه اول مشوق محسوب می‌شود که به عنوان مثال در کسری خدمت و مرخصی، ۱۰ روز کسری یا مرخصی به این گروه تعلق می‌گیرد.

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح ادامه داد: در گروه دوم مشوق‌ها نیز، ۱۶۱ تا ۲۳۹ امتیاز نیاز است افراد کسب کنند و از ۲۰ روز مرخصی یا کسری می‌توانند بهره مند شوند.

سردار کمالی تاکید کرد: اما در گروه سوم افراد می‌توانند از مشوق‌ به صورت کامل بهره مند شوند و ۲۴۰ امتیاز برای این گروه نیاز است. 

وی با بیان اینکه به گروه آموزش‌های کوتاه مدت، بسته به میزان آموزش امتیاز تعلق می‌گیرد گفت: گروه هنرستانی ها ۲۴۰ امتیاز به بالا و برای گروه پزشکی و پیراپزشکی ۲۴۰ امتیاز به بالا در نظر گرفته شده است.

سردار کمالی با بیان اینکه برای گروه سایر فارغ التحصیلان که بیشتر از طریق دانشگاه‌های کشور فارغ التحصیل شده‌اند روش محاسبه تفاوت دارد افزود: سایر فارغ التحصیلان از ۶ آیتم می‌توانند امتیاز کسب کنند.

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح بیان کرد: این افراد به ازای هر ساعت دوره تخصصی  ۱ امتیاز دریافت می‌کنند و تا ۱۰۰ امتیاز امکان دریافت امتیاز وجود دارد، آیتم دوم مهارت‌های شغلی عمومی است که به ازای هر ۳ ساعت آموزش فرد می‌تواند امتیاز دریافت کند و حداکثر ۴۰ امتیاز دارد. همچنین اگر فرد سابقه دستیاری داشته باشد به ازای هر ۵ ساعت ۱ امتیاز و تا ۴۰ امتیاز می‌تواند دریافت کند و آیتم چهارم نیز  مربوط به کاراموزی و سابقه آزمایشگاهی است که تا ۶۰ امتیاز تعلق می‌گیرد و هر ۵ ساعت ۱ امتیاز دارد.

سردار کمالی ادامه داد: آیتم پنجم تدریس است و کسانی که در سطح پایین تر رشته خود را تدریس می‌کنند به ازای هر ۵ ساعت تدریس می‌توانند ۱ امتیاز دریافت کنند و تا ۴۰ امتیاز تعلق می‌گیرد. دروی عملی و آزمایشگاهی تا ۵۰ امتیاز تعلق می‌گیرد و هر واحدی ۵ امتیاز دارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه سازمانی قرار است صحت سنجی داشته باشد گفت: دوره‌های کوتاه مدت در خود سازمان‌ها، مدارس را وزارت آموزش و پرورش، گروه پزشکی را وزارت بهداشت، سایر رشته‌ها را نیز وزارت علوم و دانشگاه های خود و دانشگاه آزاد را نیز همین دانشگاه صحت سنجی مدارک را انجام می‌دهد.

سردار کمالی بیان کرد: برای ثبت نام افراد می‌توانند به سامانه سخا پلیس مراجعه کنند ؛ اعزامی‌های تیر ماه به بعد می‌توانند از این مشوق‌ها بهره مند شوند و شامل افراد حین خدمت نمی‌شود.

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارت آموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح گفت: افراد حداقل ۲ ماه قبل از اعزام به خدمت باید نسبت به ثبت نام اقدام کنند و از ۱۵ اردیبهشت ماه اعزامی‌های تیر ماه به بعد می‌توانند اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • مسکو: روسیه «نووباخموتوکا» را آزاد کرد/ دفع ۱۳ ضدحمله اوکراینی‌ها
  • ثبت نام مشوق‌های سربازان ماهر از ۱۵ اردیبهشت‌ماه
  • شکست حمله نظامی آمریکا در صحرای طبس تجلی حقانیت جمهوری اسلامی بود
  • جزئیات اعطای مشوق‌های مهارت آموزی به سربازان ماهر اعلام شد
  • موج استعفای مقامات نظامی صهیونیست این‌بار هالیوی را گرفتار می‌کند
  • مشوق‌های سربازان ماهر اجرایی شد
  • کارگر ماهر هم امنیت شغلی ندارد
  • پشت‌ پرده استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش اسرائیل
  • مرحله نخست مسابقات آزاد تفنگ؛ طهماسبی بر سکوی نخست نوجوانان ایستاد
  • سومین سالگرد سردار شهید سید محمد حجازی