Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با اشاره به اینکه دو اطلاق برای جوانی وجود دارد، در خطاب به جوانان مواردی متذکر شد و بر صیانت آنان از وقت به عنوان قیمتی ترین سرمایه تأکید کرد.

آیت الله احمد شیخ بهایی، استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان به مناسبت ۱۱ شعبان المعظم، خجسته زادروز باسعادت حضرت علی اکبرعلیه السلام در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان نامگذاری این مناسبت به روز جوان را الهام بخش دانست و افزود: امام حسین علیه السلام در توصیف حضرت علی اکبر، ایشان را شبیه ترین مردم در قیافه و خلق و خو و منطق به رسول اکرم دانستند لذا جوانی که این روز به نام ایشان است عزت و عظمت و جایگاهش به خاطر شباهت بیشتر داشتن به رسول اکرم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

وی با بیان اینکه در یک اِطلاق سن میان ۱۷ تا ۲۷ و ۳۰ سالگی را جوانی گفتند که هم قوا و نیروهای ظاهری بدن در اوج است و هم قوای روحی در نشاط و می تواند تکامل پیدا کند؛ گفت: کمتر از این سن را نوجوانی و بالاتر از آن میانسالی است  که در کودکی و نوجواین نشاط و قوا هست اما تجربه نیست و در میانسالی انسان تجربه و فکر دارد اما بدن توان ندارد.

 

 

آیت الله شیخ بهایی ادامه داد: هر قدر عمر انسان طولانی شود؛ این مقطع-جوانی- اما طولانی نمی شود و هر چه سن بالاتر رود کار{تغییر دادن} مشکل تر می شود پس کسی که می خواهد مهارت آموزی، حفظ قرآن و تمرین ورزش های مختلف و... داشته و در آن پیشرفت کند و اوج شکوفایی یک انسان همین دوره جوانی است و باید قدر لحظه لحظه آن را دانست.

 

 

وی گفت: دشمن نیز اتفاقاً روی همین سن پافشاری می کند زیرا این سن اوج غرائز  هم هست و دشمن و شیطان تلاش می کند اینها را به انحراف بکشاند و استعدادها را از بین ببرند لذا جوانها مراقبت کنند و البته والدین، معلمان، مساجد، روحانیت، کانون هیا فرهنگی هنری و... همه نسبت به این امر مسئولیت دارند.

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان به اِطلاق قرآن از جوانی هم اشاره و بیان کرد: در این اطلاق کسی که مؤمن تر و از عمل صالح بهتری برخوردار است او جوان تر است همانطور که در آیه ۱۳ سوره کهف اشاره شده در حالیکه آنها در سنین پیری بودند اما خدا از آنها به جوان یاد می کند زیرا ایمان و عمل صالح آنها در اوج بود و در برابر طاغوت زمان خود ایستادند و به غار پناه بردند.

 

 

وی خاطرنشان کرد: امام علی علیه السلام از سن ۲۰ تا ۶۰ سالگی{در جنگ ها} شمشیر زده و جبرئیل فرمود «لافتی الا علی...» جوانی جز علی نیست در حالیکه ممکن بود جوانان کم سن و سال تر از امام علیه السلام نیز باشند اما جوانمردی منحصر در آن حضرت شد.

 

 

آیت الله شیخ بهایی با یادآوری این مطلب که امام راحل نیز در در شروع انقلاب جوان بود و جوانانه به میدان آمد و تمام انرژی خود را برای اسلام گذاشت، اظهار داشت: در گام دوم انقلاب جوان به هر دو معنا هم در سن و سال و هم اصل جهاد و مبارزه و تلاش همه مردم مخاطب رهبری هستند همانطور که خود ایشان در روحیه جوانی در اوج هستند و بر اهداف انقلاب مجاهدت و پافشاری دارند که این نشانه جوانی است.

 

 

وی نکته ای را هم درباره اشاره آیه ۱۵ سوره احقاف به سن ۴۰ سالگی متذکر شد و بیان داشت: قوای انسان از این سن شروع به تحلیل می کند و تغییر در انسان مشکل می شودز ریرا خمیرمایه وجودی انسان در جوانی شکل می گیرد و هر چه بگذرد خشک تر می شود لذا به تعبیر قرآن قوی ترین و کامل ترین حالت انسان در ۴۰ سالگی خواهد بود که از آن پس دیگر باید تجربیات خود را به کار ببندد تا آنچه به دست آورده را از دست ندهد.

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با توصیه به جوانان در صیانت از اوقات جوانی آنگونه که از قیمتی ترین سرمایه خود مراقبت می کنند؛ تأکید کرد: وقت خود را هدر ندهید، بیکار نباشید، تا می توانید دنبال کسب مهارت باشید، در گروه های جهادی، برنامه های فرهنگی، سواد رسانه ای، نویسندگی و.. حضور یابید و سعی در زمینه های کشاورزی، دامداری، صنعت، تحصیلات دانشگاهی و... داشته باشید و از هر چه می توانید برای خود مهارت کسب کنید.

 

وی به ویژه بر انس و ارتباط جوانان با خدا تأکید کرد و با توجه به ماه شعبان افزود: مناجات شعبانیه را جدی بگیرید، مسئله ازدواج را هم؛ آداب ور سوم غلط را رها کنید و این بت ها را بشکنید؛ مسئله فرزندآوری نیز باید جدی گرفته شود توسل و مجاهدت شدید داشته باشد و شدیداً تلاش و از وقت خود مراقبت کنید.

 

 

 

 

 

پایان پیام/80

منبع: شبستان

کلیدواژه: سیل خبرگزاری شبستان سی و ششمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم کمک به سیل زدگان مسابقات قرآن مجلس خسارت سیل بارندگی و سیلاب نیمه شعبان سپاه حضرت علی اکبر شیخ بهایی جوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۶۰۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی

معاون قضایی رئیس دادگستری در امور اجتماعی و پیشگیری از جرم خراسان رضوی از کاهش برخی جرایم در حوزه های قضایی در پی اقدامات پیشگیرانه و حمایتی خبر داد و گفت: شاهد سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق بودیم که از تشکیل ۴۵۰۰ مورد پرونده، پیشگیری شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، سیدامیر مرتضوی امروز در نشست مدیران حوزه پیشگیری  از جرم در مشهد اظهار داشت: با تلاش مسئولان، قضات و کارمندان مجموعه قضایی خراسان رضوی در سال 1402 و اهتمام بر اجرای محورهای سند تحول قضایی از جمله در زمینه پیشگیری از وقوع جرایم، شاهد اتفاقات خوبی در زمینه کاهش جرایم بودیم.

وی با تشریح برخی اقدامات صورت پذیرفته توسط این حوزه در سال گذشته بیان کرد: طرح ها و برنامه‌های متعدد ومتنوعی با رویکرد اجتماعی و با استفاده از ظرفیت های مردمی، با محوریت این معاونت به مرحله اجرا در آمد که نتیجه آن در نهایت به ارتقاء رضایت‌مندی اقشار مختلف اجتماعی انجامید.

معاون قضایی رئیس دادگستری خراسان رضوی گفت: اقدامات گسترده‌ای توسط دستگاه قضایی با همیاری سایر سازمان‌ها در زمینه صیانت و تحکیم بنیان خانواده به انجام رسید که ماحصل آن کاهش پرونده‌ها در زمینه طلاق و افزایش ایجاد سازش در این‌گونه پرونده‌ها و سایر پرونده‌های مرتبط  از جمله حضانت و ملاقات طفل بود، به نحوی که با اقدامات جمعی پیشگیرانه و حمایتی، شاهد سازش 25 درصدی در پرونده‌های طلاق بودیم که از تشکیل 4500 مورد پرونده، پیشگیری شد.

مرتضوی افزود: در پی اقدامات مؤثر پیشگیرانه در زمینه پرونده های حضانت و ملاقات طفل نیز بیش از 50 درصد سازش داشتیم. از جمله اقدامات دیگر، اجرای طرح قاضی مدرسه در تعداد زیادی از مدارس بود که جلسات متعددی با رویکرد ارتقای آگاهی‌های حقوقی برای دانش آموزان، والدین و مربیان در مناطق مختلف شهری توسط قضات برگزار شد.

وی عنوان کرد: از دیگر برنامه‌های موفق این معاونت در سال گذشته، راهبری قرارگاه اجتماعی زندان بود که با محوریت مجموعه قضایی و همیاری و همکاری سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف شکل گرفت و سیاست‌های اصولی دستگاه قضایی در زمینه کاهش جمعیت کیفری، توانمند سازی مددجویان، باز اجتماعی کردن آنها و حمایت از خانواده‌ها و مراقبت پس از خروج زندانیان به نحو مطلوب دنبال شد که علاوه بر آزادی تعداد قابل توجی از مددجویان، زمینه‌های اشتغال تعدادی از این افراد نیز فراهم شد به صورتی که در بهار امسال بیش از 3600 نمادهای شهری و فلاور باکس برای تزئین شهر توسط این افراد ساخته و در معرض دید شهروندان قرار گرفت.

مرتضوی گفت: در پاسخ به مطالبات عمومی، اقدامات منسجمی نیز در زمینه برخورد با جرایم مربوط به سرقت صورت گرفت که در نتیجه این اقدامات، شاهد کاهش جرایم مربوطه در 15 حوزه قضایی بودیم.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد
  • سقوط سودآوری بیت‌کوین
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • اهمیت جایگاه خانواده برای جوانان تبیین شود
  • پاکبان زنجانی کیف حامل مدارک قیمتی را به صاحبش برگرداند
  • رفع موانع ازدواج و فرزندآوری مقدمه جوان سازی و ازدیاد جمعیت